Offday breekt heren 1 op

De AVVA mannen liepen afgelopen vrijdag tegen de eerste uitnederlaag van dit seizoen op. Het collectief niet in vorm zijnde vlaggenschip wist zelfs geen enkele set te winnen, hoewel het daar tot driemaal toe zeer dichtbij was: 4-0.

In deel 1 ging de strijd aanvankelijk gelijk op. De thuisploeg straalde uit gebrand te zijn op een goed resultaat tegen de koploper, zoveel was wel duidelijk. Rond de 20-puntengrens waren het dan ook de Krimpenaren die een voorsprong van een paar punten wisten te nemen. Dat de ploeg uit Ameide van een dergelijke achterstand niet zo snel meer in de war raakt is al vaker gebleken en ook nu was de ploeg in staat om een tandje bij te schakelen en meer druk te leggen op de thuisploeg. En niet zonder resultaat, het spel duidde er op dat de bezoekers orde op zaken aan het stellen waren en alsnog op een voorsprong zouden gaan komen. De scheidsrechter van dienst was het hier echter niet mee eens en dankzij drie zeer dubieuze beslissingen kon het zo zijn dat AVVA alsnog als eerste een setpunt diende weg te werken. Dit lukte, maar een aantal spannende rally’s later was het alsnog raak voor de Krimpenaren: 30-28.

Dat deze klap hard aankwam in het Termeise kamp was de gehele tweede set wel duidelijk. Zowel passend als aanvallend kon de ploeg geen moment meer overtuigen en AVVA doet er goed aan om deze fase van de wedstrijd zo snel mogelijk te vergeten: 25-13.

Het derde en vierde bedrijf toonde eens te meer aan dat het er voor AVVA deze avond simpelweg niet inzat. Er werd gewerkt maar evengoed werden de meest onbenullige fouten gemaakt. Daarbij kwam dat de servicedruk ver te zoeken was, waardoor de Krimpenaren naar hartenlust aan konden vallen aan het net. Blokkerend vielen er teveel gaten en alle aanvallers van de thuisploeg kwamen dan ook ruimschoots aan hun trekken. Het dient hierbij vermeld te worden dat de gretigheid aan de overzijde van het net duidelijker zichtbaar was dan aan AVVA zijde. Via 29-27 en 25-23 voltrokken de Krimpenaren het vonnis.

De Ameidenaren gaan er de komende week uiteraard alles aan doen om de volgende wedstrijden beter voor de dag te komen dan afgelopen week. Dit feest begint maandagavond weer op de training. Volle bak blijven gaan heren, de kwaliteit is ruimschoots aanwezig!