Rommelige weken afgesloten met winst

De AVVA mannen hebben een aantal qua personele bezetting rommelige weken afgesloten met een 1-3 winst in Hendrik-Ido-Ambacht. Op zichzelf een licht teleurstellend resultaat, maar de veerkracht die de ploeg toonde na de weggegeven tweede set stemde desondanks positief.

Het zit niet in de aard van de AVVA-ers om te klagen over afwezigen en geblesseerden, maar op de één of andere manier viel het de afgelopen drie wedstrijden toevalligerwijs allemaal samen. Eén van de krachten van het team, een relatief brede selectie waarin een uit vorm zijnde speler eenvoudig ontlast kan worden middels een vervanging voor een gelijkwaardig selectielid, viel hiermee weg en dat bleek niet altijd eenvoudig op te vangen.

Tegen het als laatst geklasseerde Vollido zou dit echter niet een al te grote belemmering mogen zijn. De openingsset toonde dit ook al snel aan. Na een aanvankelijk gelijk opgaande strijd schakelde de defensie van de gasten een tandje bij, waardoor het Vollido zeer lastig gemaakt werd nog tot scoren te komen. Een ruime setzege werd het echter niet doordat in de slotfase nog een aantal onnodige punten cadeau werd gedaan aan de thuisploeg: 20-25.

Wellicht gesterkt door deze slotfase begonnen de mannen uit Hendrik-Ido-Ambacht een stuk overtuigender aan het tweede bedrijf. De passing van AVVA werd onder druk gezet middels goed geplaatste floater ballen waarop de Ameidenaren het antwoord regelmatig schuldig moesten blijven. Ook aanvallend liep het een stuk stroever dan in het eerste speldeel. Toch leek AVVA bij 22-24 de setwinst voor het grijpen te hebben. De ploeg verkrampte echter en via 27-25 wist de thuisploeg de stand gelijk te trekken.

In deel drie was AVVA er op gebrand om het krachtsverschil ook in de score tot uitdrukking te gaan brengen en op die wijze aan te tonen dat de tweede set een eenmalige ‘vergissing’ was. En zo geschiedde. Met name de blokkering van AVVA pakte de nodige punten mee en Vollido had helemaal niets meer in de melk te brokkelen: 15-25.

Een grote achterstand in de beginfase van deel vier leek de opmaat voor een beslissende vijfde set (6-1), maar dankzij de aanvallende impulsen van diagonaalspeler Daniël de Wit en prima spelverdelerswerk van Jonathan het Lam werd dit vakkundig voorkomen (22-25) en kon AVVA alsnog met een redelijk goed gevoel de overwinning bijschrijven.

We hopen dat we de rest van dit seizoen geen afwezigen meer hebben en dat verdere blessures ons bespaard blijven. In dat geval gaan we een spannende ontknoping van de competitie tegemoet waarin we iedere set zullen moeten knokken voor de punten. Ongeacht de klassering van de tegenstander, want iedere verslapping kan leiden tot setverlies, zoveel is wel duidelijk in deze fase van de competitie. Aanstaande zaterdag begroeten we belangstellenden weer graag op de tribune in Het Spant voor onze wedstrijd tegen Voleco. Weer een taaie ploeg als we af moeten gaan op de heenwedstrijd, en dus zullen alle zeilen weer bijgezet moeten worden. Aanvang: 16.00u.