Slecht begin 2015 Dames 1 AVVA

Hoornaar/Ameide- AVVA is met een valse start begonnen aan het sportseizoen van 2015. In de streekderby tegen Vedo’70 werd het maar liefst 4-0 voor de thuisploeg.

Met een selectie die alsmaar dunner wordt, (recent: uitvallen Leonie Versluis i.v.m. langdurige blessure, jeugdspeelster Lotte van Wijk zal de basispositie op de diagonaal overnemen.) wordt het toch echt aanpoten voor de dames.
Dit bleek afgelopen zaterdag waar er onnodig met 4-0 werd verloren van Vedo’70.
AVVA zal moeten incasseren dat het toch een paar plaatsen in de ranglijst zal zakken.

In de eerste twee sets was AVVA niet constant in de service en ook werden er behoorlijke persoonlijke fouten gemaakt waardoor Vedo’70 eigenlijk makkelijk een flinke  voorsprong opbouwen. Dit team draait ook al jaren om de lange middenaanvalster en ook nu was zij de meest scorende speelster die daardoor echt wel het verschil maakte. 25-19 en 25-14.

In de derde set begon AVVA steeds beter te spelen en kreeg zelfs de ruimte om afstand te nemen van de thuisploeg. Anne-Fleur den Hartog wist toch de stevige blokkering te omzeilen op het midden en haar punten mee te pakken. Toch was er in de slotfase niet genoeg scorend vermogen om daadwerkelijk de set binnen te slepen, 25-23.
In de 4e set leken beide teams moegestreden en AVVA kon in het begin nog wat uitlopen, maar als snel nam Vedo’70 het stokje over en gaven de dames de moed op. 25-20.

Een flinke kater, maar we moeten door. A.s. zaterdag wacht de volgende uitdaging: koploper RVC/Libanon. De uitwedstrijd was een pittige strijd, maar wel een leuke en goede tegenstander (hoewel er werd verloren met 3-1). Wij hopen zaterdag beter in vorm te zijn om er weer een spannende pot van te maken. A.s. zaterdag om18.00 uur in Het Spant te Ameide. Graag tot dan!