Sliedrecht uit.. altijd lastig!

Afgelopen vrijdag stond om 21:15 uur de wedstrijd gepland tegen Cees zijn oude club Sliedrecht dames 5. Yvonne en Anne-Fleur waren afwezig, maar gelukkig wilden Merel, Cilia en Jente van meisjes A mee om ons te versterken.

De eerste set begonnen de dames van AVVA scherp aan de wedstrijd. Met goede servicedruk van alle speelsters wist AVVA de dames van Sliedrecht te onderdrukken. AVVA had de pass wel goed onder controle en de afstemming met de spelverdeling liep goed. Er werd gevarieerd aangevallen, geslagen ballen werden afgewisseld met mooie plaats ballen. Op het eind kwamen de dames van Sliedrecht nog wel even terug, maar door ruime voorsprong gedurende de set was dit te laat voor Sliedrecht. Dit resulteerde in een goede eerste set, die de dames van AVVA wonnen met 21-25.

AVVA startte de tweede set met dezelfde opstelling. De start van deze set was echter minder goed. De servicedruk die AVVA in de eerste set had, was in deze set met minder druk. AVVA speelde met minder overtuiging en wat slordiger. Sliedrecht won deze set met 25-22.

De derde set kwam Gyselle op de diagonaal positie voor Lotte. Deze set begon AVVA wat rommeliger. De pass kreeg AVVA slecht onder controle. Met wat verschuivingen in het achterveld wilde het nog niet lukken om controle over de pass te krijgen. Dus er moest iets anders geprobeerd worden. Er werd gewisseld, Jente kwam er in voor Marijke. Dit was al in het eindstadium van de set en het lukte voor AVVA niet meer om hem te winnen. Sliedrecht won deze set met 25-21.

Met een voorsprong van 2-1 voor Sliedrecht moest AVVA deze set alles gaan geven. De opstelling van de 3e set bleef hetzelfde. AVVA begon deze set niet heel sterk. De service was minder onder controle. AVVA liet wat minder zelfverzekerd spel zien. Ook kwam AVVA soms ook niet tot een sterke aanval waardoor het voor Sliedrecht makkelijk was om een onderhandse bal op te lepelen en sterk aan te vallen. Jente werd aan het eind van de set nog gewisseld voor de linksvoor positie. Helaas lukte het AVVA niet meer om met overtuiging te spelen en dit resulteerde in winst voor Sliedrecht, 25-20.

Een 3-1 verlies.. Er had meer in gezeten. We gaan weer hard trainen voor aanstaande vrijdag. Dan staat om 20:00 de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen gepland tegen Volley2B. Hopelijk kunnen we dan een overwinning vieren met lekkere bitterballen van Het Spant.