Slotweekend – de voorbeschouwing

Wat gaat een volleybalseizoen toch iedere keer weer snel voorbij. Dat is toch altijd weer de conclusie richting het einde van het seizoen. Maar niet getreurd, het is nog niet zover! Sterker nog, als de voortekenen ons niet bedriegen dan staat er ons nog een heel mooi AVVA volleybalweekend te wachten! Een voorbeschouwing op de laatste dag …


Programma
9.30u CMV 5 – Vedo
10.45u Jongens C – Voltena
10.45u Meisjes C – Volley2b
12.30u Heren 3 – Meerkerk
12.30u Jongens B – Sliedrecht
14.15u Heren 2 – Haaften
14.15u Meisjes B – Spirit
16.00u Heren 1 – Move4u
16.00u Dames 2 – Sliedrecht
18.00u Dames 1 – OKK


CMV5: Speelt een topper!
De meiden en jongens van CMV hebben nu al een fantastische tweede seizoenshelft gespeeld en ze kunnen dit bekronen met het kampioenschap in de laatste wedstrijd van het seizoen. Als er met 4-0 gewonnen wordt van het Hoornaarse Vedo dan is het namelijk zover! Dus zet hem op, keihard werken met elkaar, dan kan het niet anders dan dat er een feestje volgt! Hoe het ook afloopt, jullie zijn enorm gegroeid dit seizoen, wie had ooit gedacht dat jullie eerste competitieseizoen meteen zo’n succes zou worden. Jullie mogen dan ook, samen met jullie ouders, trots zijn op jezelf.

Jongens C
Een kampioensschap zit er voor de boys niet in, maar na de eerste plaats bij CMV6 in de eerste seizoenshelft doen de boys het hartstikke goed op een veel groter veld en tegen grotere tegenstanders. Er wordt deze week wel veel gevraagd van de conditie van de mannen. Vrijdagavond wordt er een ‘thuiswedstrijd’ gespeeld in Dordrecht en zaterdag mogen ze – nu wel echt thuis – aantreden tegen Voltena. Als ze de nodige punten weten te pakken dan zit er wellicht nog een derde plaats in en dat is heel erg netjes.

Meisjes C
Ook dit team speelt voor het eerst met z’n zessen in het veld en dat is hartstikke wennen. Zeker ook omdat er veel teams in de poule spelen met te oude speelsters die dit al wat langer doen. Toch zit er genoeg vooruitgang in bij de meiden en het is dan ook een hartstikke leuke aanwinst voor AVVA. De tegenstander van zaterdag staat echter op de eerste plaats en het zal dus heel lastig worden om een setje te pakken. Maar je weet nooit, dus lekker spelen met elkaar en dan zien jullie vanzelf waar het eindigt.

Heren 3
Tegen Meerkerk mag er geen set gemorst worden en dan worden de heren keurig derde. Lang niet slecht, maar met iets meer geluk had een tweede plaats er ook zeker ingezeten. Niet getreurd, nog een lekker potje vrijuit ballen zaterdag om voor volgend seizoen de doelstelling gewoon wat hoger te leggen. En dan kom je al snel uit op …. Nou ja, u raadt het al, maar het is nog wat vroeg om daar al over te praten, en dat doen we dan ook niet.

Jongens B
De overstap van de C naar de B blijkt nog best groot, desondanks hebben de boys een hoop bijgeleerd dit seizoen en doen ze het zeker niet onverdienstelijk tegen vaak grotere jongens. Gewoon lekker doorgaan zo en dan komt dit veelbelovende team er wel. Hard blijven trainen in ieder geval. En o ja, ze spelen ook nog een wedstrijdje… tegen Sliedrecht liggen er zeker kansen en als die gepakt worden dan kunnen de mannen wellicht nog een plekje stijgen op de ranglijst

Heren 2
Is voor de topnoteringen wel uitgespeeld, want nummer 2 Vedo zal het niet meer weg gaan geven, maar spelen nog wel twee wedstrijden deze week. Dinsdag in Gorinchem en zaterdag tegen een leuke tegenstander, namelijk Haaften. Lekker uitballen het seizoen en proberen iets constanter te eindigen dan de rest van het seizoen het geval geweest is. Ondanks af en toe mindere wedstrijden al met al een behoorlijk seizoen gedraaid.

Meisjes B: Dat wordt knallen!
Ook de meiden van de B spelen twee wedstrijden. Donderdagavond moet er afgereisd worden naar Meerkerk. Als daar flink gewonnen wordt (liefst 0-4) dan kan zaterdag het kampioenschap binnen gesleept worden. Als iedereen er 100% voor gaat dan moet dit lukken. Zet hem op girls, jullie kunnen het!

Heren 1: Topaffiche voor het kampioenschap!
Het zal niemand zijn ontgaan dit seizoen. Heren 1 draait hartstikke goed en vanaf het begin af aan staat het team in de top genoteerd. Momenteel 2 punten achter op koploper Move4u, maar die achterstand kan omgebogen worden in een rechtstreekse confrontatie tegen dit team. Bij een 3-1 overwinning zijn onze mannen kampioen en met uw steun hebben ze er alle vertrouwen in. Komt dat zien mensen!

Dames 2
Konden theoretisch gezien nog kampioen worden voor aanvang van het afgelopen weekend, maar de lastige uitwedstrijd tegen Capelle ging helaas verloren. Als alle zeilen bijgezet worden tegen nummer 1 Sliedrecht kan er met een beetje mazzel nog een tweede plaats behaald worden, maar zelfs bij een dikke overwinning zijn de meiden afhankelijk van het resultaat elders. Strijd er in ieder geval vol voor meiden, zodat de competitie met opgeheven hoofd afgesloten kan worden.

Dames 1
Zowel voor onze dames als voor tegenstander OKK staat er niets meer op het spel. Om het seizoen met een goed gevoel te beëindigen gaan we er wel vanuit dat de meiden er nog één keer vol voor zullen gaan. We hebben dit seizoen regelmatig kunnen zien waartoe het team in staat is. Het ontbreken van een aantal belangrijke speelsters hebben de dames helaas ook een aantal keer de das om gedaan. Het is niet anders, nog 1 wedstrijd en er kan toegewerkt worden naar volgend seizoen waarin het hopelijk allemaal heel anders gaat verlopen.

Barbecue & feest

Na al dit volleybalgeweld zullen we met elkaar ongetwijfeld hongerig zijn. Geen nood, zoals gebruikelijk organiseert AVVA in samenwerking met Het Spant ook dit keer weer een overheerlijke BBQ! Ergens tijdens de wedstrijd van Dames 1 zal de BBQ aanvangen (anders wordt het voor sommige hongerige mensen wat laat), maar ook als de dames klaar zijn zal er nog genoeg te smikkelen zijn. Dit jaar dient iedereen zich op te geven zodat er bij de bestelling van het vlees e.d. rekening gehouden kan worden met het aantal mensen. Opgeven kan door middel van inschrijven op een lijst aan de bar in Het Spant of via info@hetspant.com. Kosten:  15 euro voor niet-leden en 10 euro voor AVVA leden en vrienden van AVVA. Afrekenen kan op de dag zelf, er zal iemand langs komen om het geld te innen. Indien mogelijk graag gepast meenemen!