Strijd en spektakel in het Spant

Ameide-In een kolkend Spant te Ameide heeft de dameshoofdmacht van AVVA met 3-2 de koploper uit de 1e klasse B verslagen.
Na een 2-1 achterstand wist de thuisploeg met de onvoorwaardelijke steun van het thuispubliek een overwinning af te dwingen.

De dames van Vollido zijn oude bekenden van AVVA. Diep gravend in het geheugen kwam naar boven dat zij verdedigend erg sterk zijn. Dit kon nog wel eens een leuk potje worden!
De eerste set begon wat afwachtend en hoewel AVVA er verdedigend goed bijzat, kwam het net tekort aan het net. Vollido wist meer druk te zetten en nam wat afstand.
AVVA gaf niet op en knokte zich nog terug maar de inhaalslag kwam te laat. 22-25.

In de tweede set ging het al een stuk beter en mede dankzij een aantal goede serviceseries werd er meer druk uitgeoefend op de tegenstander. Vollido maakte meer fouten en daar profiteerde AVVA gretig van. 25-20.

In de derde set ging het weer gelijk op totdat AVVA een opstellingsfout maakte en daardoor de focus kwijt was. Met de coaches in de clinch met elkaar, de scheidsrechter en ook de tellers bracht dit geen rust meer.  De onrust had zeker effect op de afwerking want Vollido serveerde stevig en AVVA had geen antwoord meer. 18-25.

In de 4e set moest er toch echt gewonnen worden om toch nog een tik uit te delen. Het publiek ging intussen op de banken staan en deed er nog een schepje bovenop. Een aantal speelsters van Vollido konden zich moeilijk distantiëren van het overweldigende geluid. Maar ook van Vollido zat publiek op de banken dus ging dat wel eens hard tegen hard.
AVVA kreeg vleugels sprintte naar het setpoint. Vollido probeerde nog iets te redden, maar het was te laat. 25-22.

Een 5e beslissende set moest gaan uitmaken wie de winnaar zou worden. Er is dit jaar nog geen 5 setter verloren aan Termeise zijde en met zoveel publiek kon dat toch echt niet gebeuren.
Bij 8-4 werd er gewisseld van kant en dat bood toch al een bepaalde zekerheid om de wedstrijd niet uit handen te geven.
De ontlading was enorm toen bij 14-12 de bal vanuit de service op de grond viel en het matchpoint in handen van de thuisploeg terecht kwam. (15-12)

Het blijft spannend in de top 4 van poule B. De verschillen zijn minimaal waardoor er iedere week een verschuiving zou kunnen plaatsvinden. Zaterdag a.s. wacht tegenstander Volley2B die plaats 7 bestrijkt.

Speciale dank aan het publiek dat zaterdag ons echt door de wedstrijd heeft gesleept, het was hartverwarmend om te zien. Laten we dit vasthouden! J