Thuisdag 18 maart!

Aanstaande zaterdag is het weer zover: een heerlijke AVVA thuisdag. Al onze teams mogen in Het Spant aan de bak, dus van half 9 ’s morgens tot een uur of 8 ’s avonds leuke wedstrijden van de diverse teams. Hieronder een korte voorbeschouwing per team. Pik je favoriet eruit en kom supporten of doe eens gek en kom eens kijken bij een team dat je helemaal niet (zo goed) kent! Tot zaterdag.

8.30u CMV 6 – WHV
De meiden van CMV6 draaien keurig mee in de top drie en datzelfde geldt voor de Asperense tegenstander van deze week. Dat belooft dus een razend spannende wedstrijd te worden waarmee we de dag al vroeg openen. Komt dat zien met een lekker bakkie koffie en ondersteun de meiden bij hun spannende strijd.

9.30u Meisjes C2 – WIK
Dit enthousiaste team doet het net zoals in de eerste helft van het seizoen fantastisch. Zo goed zelfs dat een kampioenschap tot de mogelijkheden behoort. Dan moet het team wel flink aan de bak, want ze hebben nu 4 setjes verloren, maar de Groot-Ammerse tegenstander pas 3. Dus zet hem op meiden, vol gas geven vanaf de start!

9.30u CMV 5.1 – Voleco
De vraag bij dit fantastische team is niet óf het kampioenschap veilig gesteld gaat worden, maar wannéér dat gaat gebeuren. Wij vermoeden dat dit nooit lang meer kan gaan duren, want er is nog geen enkele set verloren gegaan. Echt heel sterk en we zijn benieuwd of dit ook nu weer doorgezet zal gaan worden.

10.45u Meisjes C1 – Meerkerk
De meiden verslikte zich in de uitwedstrijd behoorlijk in Meerkerk en zullen nu dus uit zijn op revanche. Zet de inzet van de trainingen door in de wedstrijd en het moet dit keer goed kunnen komen! Ook na mindere fases vol blijven houden en er met z’n allen voor gaan! Op die manier zijn er immers ook al een aantal wedstrijden op prachtige wijze gewonnen.

10.45u CMV 5.2 – Dordrecht
Zit er voor dit nieuwe team een stunt in tegen de onbedreigde koploper!? Het zal zéér lastig worden, maar geef nooit op en probeer iedere wedstrijd weer bij te leren. Als jullie dan ook nog eens keihard trainen, kan het niet lang duren voordat jullie de wedstrijden weten te winnen.

12.15u Heren 3 – Meteoor
Het is dit seizoen een beetje halen en brengen bij heren 3. Zelden compleet en dus veelal met invallers aantredend. Soms matige wedstrijden, maar vervolgens weer een fantastische pot tegen een hoog genoteerd team met een pracht overwinning tot gevolg. Voor komende zaterdag gaan we uit van het positieve en dat belooft weinig goeds voor de Bliekers die te gast zijn.

12.15u Meisjes B – Vedo’70
Aan het begin van de tweede helft troffen de meiden direct twee keer koploper WIK en die bleken nog te sterk, maar sindsdien spelen de meiden hartstikke leuke wedstrijden en worden er ook veel potjes gewonnen. Kortom, het gaat goed met dit team en de stijgende lijn hebben ze te pakken. Momenteel heeft dat zelfs een tweede plaats tot gevolg, al heeft de nummer drie nog een wedstrijd tegoed. De Hoornaarse meiden moeten echter een te kloppen tegenstander zijn als iedereen goed uitgeslapen is!

14.00u Dames 2 – Krimpen 2
Om nu te zeggen dat dit dé wedstrijd van het jaar is voor onze dames gaat wellicht wat ver, maar dat ie belangrijk is, dat is wel duidelijk. De wisselvalligheid in samenstelling en prestaties speelt de meiden namelijk parten dit seizoen met momenteel een lage klassering tot gevolg. Wat er enige tijd geleden echter getoond werd tegen de koploper (nipt 2-3 verlies) toonde echter aan dat er voldoende kwaliteit aanwezig is binnen het team en het wordt tijd om dat nu in een serie wedstrijden te tonen. Te beginnen met a.s. zaterdag meiden! BAM!

14.00u Jongens A – Roosendaal
De mannen van de A wachten nog op hun eerste zege in de tweede helft, maar als ons voorgevoel klopt dan kon dat wachten deze week weleens beloond gaan worden. Tot nog toe werd er immers alleen nog tegen de ‘top 2’ gespeeld en vanaf nu moeten er keiharde punten binnen geharkt gaan worden. Dus laat er dit keer geen gras over groeien boys. Het scheerapparaat is bij sommigen al geen overbodige luxe meer, dus nu kan er gewoon grote mannenvolleybal gespeeld gaan worden.

16.00u Heren 1 – Krimpen 3
De heren zitten midden in hun serie thuiswedstrijden tegen het ‘rechterrijtje’. De tegenstander van dit keer is nog niet tegen gespeeld dit seizoen, maar er is genoeg bekend over dit team. En dat maakt dat we nu al weten dat het een lastige pot gaat worden. De ervaring en het gogme aan de overzijde van het net zal immers het nodige vergen van onze mannen. En zoals de afgelopen weken wel duidelijk geworden is: iedere set telt!

16.00u Heren 2 – OKK’70
De mannen van het tweede zijn de laatste weken uitstekend op stoom en als deze lijn wordt doorgezet dan zit een tweede plek (en dus PD wedstrijden) er nog steeds in! Dan zal er in deze wedstrijd echter wel dik gewonnen moeten worden en dat valt natuurlijk niet mee. Natuurlijk is AVVA favoriet in deze wedstrijd, maar een set is zo verloren. Het team zal dus op de hoede moeten zijn, maar die boodschap zal coach van Buren ongetwijfeld wel in de oren van zijn manschappen knopen.

18.00u Dames 1 – Libanon’50
De Rotterdamse lijstaanvoerder speelde nog niet tegen onze dames, maar wie de favoriet is in deze wedstrijd is wel duidelijk. Op voorhand jezelf gewonnen geven is echter niet des AVVA’s en dus gaan de dames lekker vrijuit set voor set de strijd aan. En wie weet waar het toe leidt als je eenmaal een setje af hebt kunnen snoepen; dat gaat toch tussen de Rotterdamse oren werken. Of niet, maar dan is de opdracht om in ieder geval naar eigen kunnen tegenstand te bieden.

18.00u Jongens B – Flits
De enthousiastelingen van jongens B doen het de tweede helft prima en kunnen tegen Flits hun zevende 4-0 overwinning op een rij noteren. Daar zullen de Papendrechters ongetwijfeld niet aan mee willen werken en dus zal er weer net zo geconcentreerd gespeeld moeten worden als vorige week tegen titelconcurrent Vedo’70 het geval was. Met een beetje steun van het publiek moet dat goed komen!