Thuiszaterdag op stapel!

Na een maand zonder thuisdag voor de competitie is het morgen eindelijk weer eens zover. De meeste AVVA teams spelen gezellig thuis!

Om half tien wordt de dag geopend door de meiden en jongens van CMV N5. De eerste competitiehelft speelde dit team al geweldig, maar dat ze gaandeweg het seizoen veel geleerd hebben laten ze nu wekelijks zien. Het heeft er zelfs voor gezorgd dat het team op een gedeelde eerste plaats staat. Morgen belooft het een bijzonder spannende wedstrijd te worden, aangezien de mede-koploper op bezoek komt in Het Spant. Zet hem op talenten, als jullie 100% inzet tonen dan gaat dit vast tot een goed resultaat leiden!

Vervolgens is het de beurt aan meiden C om te laten zien dat ze groeiende zijn in de C. Het verschil met CMV N6, dat de meiden de eerste competitiehelft speelde, blijkt behoorlijk groot te zijn. Morgen is er eindelijk weer eens een tegenstander waar geen “te oude” speelsters inzitten. Als het fanatisme en enthousiasme in het veld en vanaf de bank weer ouderwets op orde is dan moeten de meiden in staat zijn om een aantal setjes te pakken. Zet hem op!

Half één is het enige tijdstip dat er twee wedstrijden gepland staan. Dames 2 neemt het op tegen VIA uit Arkel, de vereniging die opgericht is door een oud-AVVA speler. Op papier zou dit een makkie moeten zijn, maar meiden, blijf bij de les! In jullie strijd om de tweede plek (of misschien zelfs meer?) is iedere verloren set zonde, dus houd die concentratie vast! Daarbij komt dat dit weekend de huidige nummer 2 op bezoek moet bij de nummer 4 (dames 2 staat zelf derde) en dus is dit een mooie kans om in en/of uit te lopen. Aangezien de huidige nr. 1 en 2 beide nog op bezoek komen in Het Spant kan het weleens een heel spannende slotfase van de competitie worden. Het andere veld wordt bevolkt door de timide en rustige mannen van jongens B. De vorige wedstrijd toonde de mannen al aan dat zelfs de koploper het moeilijk heeft tegen de AVVA toekomst. Dit keer komt er een top-3 team op bezoek en het wordt nu weleens tijd om een keer voor een verrassing te zorgen en een goed resultaat te boeken tegen een hoger geklasseerd team. Als iedereen er vol voor gaat moet dit mogelijk zijn.

Wel spelen, niet spelen, wel spelen. Het verhaal van de wedstrijd van heren 2 tegen WHV. Uiteindelijk lijkt het toch door te gaan om kwart over twee, al zou het niet voor de eerste keer zijn dat de mannen tevergeefs klaarstaan voor een wedstrijd. Slechts een paar weken geleden werd de heenwedstrijd in Asperen gespeeld en toen stortte de boel na een uitstekende tweede en derde set in elkaar, waardoor er alsnog met 3-2 verloren werd. De mannen zijn de laatste weken echter op oorlogspad en revanche lijkt dan ook waar het team op uit is. Wederom met een zeer krappe selectie, maar coach Jan zal ongetwijfeld met een list komen.

Heren 1 is de laatste tijd wat aan het kwakkelen dankzij afwezigen en blessures. Maar als de schijn niet bedriegt is de selectie komende zaterdag weer compleet en zal dat de rest van het seizoen ook zo blijven als het team niet meer door pech wordt getroffen; en daar gaan we natuurlijk vanuit. In de uitwedstrijd tegen middenmoter Voleco hadden de mannen het moeilijk en dus zal er van meet af aan fanatiek en geconcentreerd gespeeld moeten worden. Gezien de trainingen van afgelopen week staan de koppies weer de goede kant op. Dat biedt uiteraard geen enkele garantie, maar het team moet in staat zijn om die lijn door te trekken in de wedstrijd. Om 4 uur hopen de mannen dit te laten zien.

Zoals gebruikelijk is het aan dames 1 om de dag goed af te sluiten. Titelkandidaat Vollido was vorige week misschien een maatje te groot, maar het zou toch wel leuk zijn als tegen Volley2b een succesvol slot van de competitie wordt ingeluid. De echte toppers treffen de dames niet meer, dus het moet mogelijk zijn om met inzet en strijd nog een paar overwinningen te behalen. Het inpassen van de jeugd verloopt al heel behoorlijk, als dit met een paar mooie slotwedstrijden extra kleur kan worden gegeven dan is dat natuurlijk alleen maar welkom!

Genoeg redenen om lekker in Het Spant van volleybal te komen genieten dus. Daarnaast is er vanaf 10.00u een prachtige markt door het hele Spant heen, zodat er afwisseling en gezellige drukte genoeg zal zijn. Komt allen om er weer een top AVVA dagje van te maken.