Volle buit voor heren 1

De AVVA heren hebben in een prima wedstrijd tegen middenmoter Voleco alle punten in eigen huis gehouden. Met name aanvallend was het regelmatig weer ouderwets indrukwekkend wat de Termeise formatie liet zien.

Na een begin waarin de bezoekers wat punten wisten te scoren begon de aanvalsmachine van AVVA al snel goed op stoom te komen. Op alle posities verkeerde de AVVA aanvallers in uitstekende vorm, ondersteund door de ragfijne spelverdeling van de uitblinkende Jonathan het Lam. Bal na bal kwam perfect op maat aan bij de gretige aanvallers die hier wel raad mee wisten. Met name de kanonskogels van diagonaalspeler Bert Uittenbogaard dreven de Voleco defensie regelmatig tot wanhoop. De degelijke uitvoering van gemaakte afspraken en het fabuleuze aanvalsspel leidde tot een set die grensde aan perfectie: 25-11.

Het tweede en derde bedrijf werden gekenmerkt door een stabiele passing en dito blokkering. Daar waar Joshua Blokland zijn waarde in het achterveld maar weer eens onderstreepte met een aantal puike reddingen toonde routinier Ties Kuiper zijn blokkerende kwaliteiten met een serie blokpunten op alle posities. Tegenstander Voleco speelde verre van onverdienstelijk, achteraf spraken de heren zelfs van de beste wedstrijd van het seizoen, maar op dit AVVA stond deze middag simpelweg geen maat. Via tweemaal 25-15 werd een 3-0 voorsprong gepakt.

In de laatste set ebde de concentratie enigszins weg en hadden de Termeienaren moeite om het vlekkeloze spel vast te houden. Een hogere foutenlast zorgde ervoor dat de bezoekers hoop kregen op een puntje, maar uiteindelijk liet AVVA het niet zover komen en waren de punten en complimenten voor de thuisploeg: 25-21.

Komende week is het team een weekje vrij zodat de batterij weer opgeladen kan worden. Daarna volgt de spannende ontknoping van de competitie, waarin een achterstand van 3 punten op koploper Move4u goedgemaakt moet worden. We gaan er voor en hebben er alle vertrouwen in dat dit helemaal goed gaat komen!