Volleybal gaat door, helaas zonder publiek

Beste AVVA-leden,

Maandagavond (28 september) heeft premier Mark Rutte tijdens de persconferentie nieuwe landelijke COVID-19 maatregelen aangekondigd. Gelukkig geldt als basis uitgangspunt dat sport en bewegen juist nu bijdraagt aan de weerbaarheid van mensen van jong tot oud. Het doel is dan ook om te blijven sporten, ook in competitieverband, en het sportaanbod “overeind te houden”.

Concreet betekent dit dat vanaf gisteravond – dinsdag 29 september 2020 – voor ons o.a. de volgende aanvullende maatregelen ingaan:
• Alle sportwedstrijden/trainingen zullen zonder publiek plaatsvinden.
• Om te kunnen blijven sporten is de sportsector gelukkig vrijgesteld van het maximum aantal van 30 personen voor een binnenruimte.
• Na afloop van de sportbeoefening/wedstrijd geldt dit maximum aantal weer wel. Dus het is de bedoeling dat je na de training/wedstrijd Het Spant of de sporthal waar je de uitwedstrijd speelt zo snel mogelijk verlaat.
• De kantine in Het Spant zal zowel voor, tijdens als na de trainingen en wedstrijden gesloten blijven.
• Tijdens trainingen zijn de kleedkamers en douches in Het Spant vooralsnog open met de huidige afspraken: maximaal 6 personen in de kleedkamer waarvan er maximaal 3 personen tegelijk douchen.
• Zorg dat je voor een wedstrijd thuis al omgekleed bent. Op wedstrijddagen in Het Spant zorg je dat je op zo’n 10 minuten voor het inspelen aanwezig bent. De aanwezige coronacoördinatoren (zaalwacht) zullen aangeven wanneer je het veld mag betreden. Na afloop van de wedstrijd douche je bij voorkeur thuis, eventueel is er gelegenheid om te douchen in de aangewezen kleedkamer.
• Advies bij vervoer naar wedstrijden: iedereen vanaf 13 jaar wordt streng geadviseerd om mondkapjes te dragen wanneer personen van buiten je huishouden in één vervoermiddel van of naar een sportactiviteit gaan en/of bij uitwedstrijden.
• Voor ouders geldt: helaas mogen jullie ook niet meer naar trainingen of wedstrijden van jullie kinderen komen kijken. Uitzondering: indien u als ouder chauffeur bent voor een uitwedstrijd (kinderen t/m 17 jaar) dan bent u geen toeschouwer, maar teambegeleider en mag u blijven kijken. Een oproep aan een ieder om dit aantal tot het minimum te beperken.

In eerste instantie gelden deze maatregelen tot 20 oktober a.s. en afhankelijk van de situatie op dat moment worden deze aangepast of gecontinueerd. Voor de uitgebreide maatregelen verwijzen we je naar de Nevobo site. Als er aanvullende informatie vanuit de gemeente en/of Nevobo volgt zullen we hierover uiteraard communiceren.

We zijn blij dat we de komende weken nog kunnen blijven volleyballen. Laten we met z’n allen zorgen dat deze strakkere maatregelen z.s.m. niet meer nodig zullen zijn.

Sportieve groet,

Het bestuur van AVVA