Volleybalgevecht levert 3-1 winst op

De streekderby tegen het derde herenteam van WIK is afgelopen zaterdag in het Spant uitgemond in een waar volleybalgevecht. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe met het publiek samen met AVVA als grote winnaar.

De Ameidenaren begonnen verkrampt aan het onderlinge treffen met de opponent uit Groot-Ammers. Of er gemakzucht in de ploeg zat met de eenvoudige uitzege eerder dit seizoen in het achterhoofd of dat het misschien een vorm van overconcentratie was werd niet geheel duidelijk, maar feit was dat het eigen befaamde aanvalsspel niet goed uit de verf kwam. Daarnaast liet WIK zien dat het dit keer wel bereid was om strijd te leveren en tot het uiterste te gaan voor een goed resultaat. Via 19-25 waren het dan ook de bezoekers die een 0-1 voorsprong wisten te nemen.

Het inbrengen van Manóach den Hertog gaf in het tweede speldeel een positieve impuls aan het spel van AVVA. Middels een aantal fraai diagonaal geslagen ballen wist de jonge passer/loper, die dit seizoen nieuw is in de selectie van de Ameidenaren, de nodige punten binnen te slaan. Desondanks was het WIK dat als eerste op setpunt wist te komen. AVVA toonde echter mentale weerbaarheid en voorkwam met passie en inzet een 0-2 achterstand door drie punten op rij te scoren: 26-24.

In deel drie deelde de thuisploeg vanaf de start de lakens uit. Al vroeg in de set werden er middels goed serveerwerk een paar punten voorsprong gepakt en deze werd nooit meer uit handen gegeven. Qua spanning wellicht de minste set, qua volleybal was het dat zeker niet aan AVVA zijde. De foutenlast werd teruggebracht en aanvallend werden er vooral vanaf de diagonaalpositie ballen snoeihard ingeslagen door Bert Uittenbogaard: 25-19.

In deel vier maakte AVVA een valse start met een aantal passfouten op rij, waardoor WIK meteen een voorsprong wist te nemen. De rollen waren binnen niet al te lange tijd weer omgedraaid dankzij een aantal prima blokkeringen en goede verdedigende acties in het achterveld. En toch werd de slotfase van de set weer spannend dankzij hernieuwde energie die de WIK aanvallers ergens gevonden leken te hebben. Wederom werd er daarom gevraagd om strijd en dat is precies wat het meelevende publiek kreeg voorgeschoteld. Tot tweemaal toe haalde Paul Oevermans een onmogelijk geachte bal van de grond die uiteindelijk later in de rally tot punt werd gepromoveerd. Als het dan niet met mooi spel lukt, dan maar met inzet! En zo geschiedde…het eerste wedstrijdpunt dat AVVA kreeg werd nog weggewerkt door WIK, maar even later was het wel raak en kon AVVA de zege bejubelen: 26-24 en dus 3-1.

De wedstrijd stond onder de uitstekende leiding van Lisanne ’t Lam die dergelijke burenruzies prima tot een goed einde weet te brengen. Verder leek het wel dat we met z’n zevenen in het veld stonden af en toe; de tribune was goed gevuld en er werd lekker meegeleefd met onze mannen. Dus zowel scheidsrechter als publiek, bedankt! We hebben er van genoten. Graag tot de volgende keer; dat wil zeggen 14 februari voor de beker tegen Flits. Let op, dit keer om 15.00u!

20150131_avva-wik_1 20150131_avva-wik_2 20150131_avva-wik_3 20150131_avva-wik_4 20150131_avva-wik_5 20150131_avva-wik_7 20150131_avva-wik_8 20150131_avva-wik_9 20150131_avva-wik_10 20150131_avva-wik_11 20150131_avva-wik_12